דחייה חברתית
- קטגוריות: עיון
-
-
- גודל: עמוד (הערכה לפי 300 מילה בעמוד)
- שפה: עברית
- יצא לאור: -0000
- הוצאה: ספרי ניב
תופעת הדחייה החברתית בקרב בני הגיל נפוצה יותר מכפי שנראה לעין, והשפעותיה עמוקות וממושכות. מרכזיותה והיקפה של תופעה זו דורשים התערבות משפחתית, חינוכית או טיפולית. למרבה הצער, הורים, אנשי חינוך ומטפלים חווים לא פעם תחושות של חוסר אונים ואוזלת יד בהתמודדות עם התופעה. פעמים רבות ההרגשה השלטת היא שאין לכך פתרון וכי "זו דרכו של עולם".
אין מצב שמפנים את הגב הוא תוצר של חמש-עשרה שנות עבודה טיפולית רחבת היקף ומטרתו לתת מענה לתחושת אוזלת היד, להציג גישות תיאורטיות שונות ומגוון דרכי טיפול, הן ברמה הפרטנית והן ברמה הקבוצתית ובכך לעודד התערבויות מושכלות של אנשי חינוך, מטפלים והורים. הספר נכתב מתוך אמונה כי מעמדו החברתי של הילד ותהליכים של הדרה ודחייה חברתית בקרב בני גילו אינם גזירת גורל ובידינו הכוח ואף החובה לשנותם.
יעל אברהם היא פסיכולוגית חינוכית מומחית – מדריכה, מטפלת משפחתית מוסמכת, מטפלת קוגניטיבית התנהגותית ובוגרת לימודי גשטלט בקליבלנד, אוהיו. סגנית מנהלת השירות הפסיכולוגי החינוכי בבאר שבע, חלוצה ומומחית בתחום הטיפול בדחייה חברתית ובפיתוח ולימוד מיומנויות חברתיות. פירסמה כמה מאמרים פורצי דרך בתחום זה ומובילה פרויקטים של טיפול בילדים דחויים חברתית בבתי ספר ובקהילות ברחבי הארץ. מנחה קבוצות ומלמדת מטפלים ואנשי חינוך את תחום הדחייה החברתית בתוכניות הכשרה מגוונות ובבית הספר למטפלים חברתיים - 'תעצומות'.
"ספר חובה לכל מי שכאבם של הילדים הדחויים נגע אי-פעם לליבו. יעל אברהם משרטטת ביד בטוחה ומקצועית שפע של דרכי התמודדות. המבט האנושי ומלא החמלה שעולה מתוך דפי הספר מעניק לקוראים הבנה עמוקה לצד אופטימיות, תקווה וכלים מעשיים".
ד"ר אורית אלפי, מנהלת השירות הפסיכולוגי בבאר שבע
"ספרה של יעל אברהם פורץ דרך. משמעותו פשוטה: אנושיות, חמלה, ראיית כל אדם על מקומו ובעיקר – פתיחת הלב. חיי האדם נבחנים ביכולתנו לנהל חיים שיש בהם 'פנים אל פנים'. הפניית גב היא ביטוי לניכור וזרות, להעצמת היחיד על חשבון האחר. דחייה חברתית יכולה להפוך לפגיעה אנושה בעתידו של צעיר, היא פצע מדמם, כואב, מוחק אישיות ומטלטל. הספר מציע ריפוי ותיקון חברתי עמוק ומניח תשתית לכינונה של חברה מוסרית ומכילה". הרב שי פירון, שר החינוך לשעבר